voi kun muitsaisin oikein tarkasti miten tämän tein. noh, alapuolella jonkunlaista ohjetta..

1249324511_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 munan kääretorttupohja

TÄYTE:

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 prk vaniljatuorejuustoa

4 liivatelehteä

3,5-4 dl raparperia

liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. sekoita vaniljatuorejuusto sitruunamehun kanssa (lisää muutama tippa, niin sekoittuu helppommin, voit myös odottaa että raparpeit ovat valmiit, valutat ne ja käytät keitinveden)

laita kattilaan 2-3 dl vettä ja lisää pestyt ja paloitellut raparpeit, sekä 6 tl sokeria. (kannattaa laittaa vähemmän jos pitää raparperin kirpeydestä, tästä ei tullut yhtään kirpakka) anna porista hetki, muista sekoittaa välillä. voit ottaa kattilan pois liedeltä, kun raparperien rakenne on hajonnut. valuta ja jäähdytä raparperit hyvin ennen kuin lisäät ne muun täytteen joukkoon.

purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja sulata se kiehuvaan vesitilkkaan (tai raprperin keitinveteen) lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, kokoajan sekoittaen. lisää vaniljakastike sekä raparperit sekaan varovasti käännellen. kaada täyte pohjan päälle. tasoita pintaa tarvittaessa. nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai ainakin 2-3 tunniksi.

tätä kakkua en halunnut koristella ollenkaan, pinnasta tuli niin tasainen ja siisti että se ei kaipaa mielestäni mitään.


1249324494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249324407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e