1871789.jpg

1871778.jpg

tässä täyte levitettynä kaulitun taikinan päälle..

1871796.jpg

kuten näkyy, täytettä ei tarvitse olla kovinkaan paljon.. mutta silti se tursuaa joka paikasta :)

tässäpä ohjetta

 

taikina:

1/2 l maitoa

2 rkl kaardemummaa

2 pss kuiahiivaa

vaniljakreemijauhetta

2 dl sokeria

1 tl suolaa

2 kananmunaa

150 g voita

vajaa kilo vehnäjauhoja.

 

kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää siihen munat, sokeri. kardemumma ja suola. sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja kaada seos maitoon.

lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten ja taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, kunnes se irtoaakulhon reunoista. anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

kauli kohonnut taikina levyksi ja levtä täyte.

 

täyte:

1 prk maitorahkaa

1 dl sokeria

175 g voita

1 dl vaniljakreemijauhetta

 

täyte ainekset sekoitetaan pehmeän rasvan joukkoon. täyte levitetään kaulitun taikinan päälle, kääritään rullalle ja leikataan 1-2 m kokoisia paloja. voidellaan munalla ja koristellaan sokerilla. 200 astetta kunnes ovat kypsiä.