2 1/2 dl maitoa

25 g kuivahiivaa

1 kananmuna

1/2 rkjl kardemummaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

n. 7 dl vehnäjauhoja

100 g leivontamargariinia

täyte:

1 iso tlk persikanpuolikkaita

2 tlk maitorahkaa

1 dl kuohukermaa

3 kananmunaa

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

voiteluun: kananmunaa

 

lämmitä maito kädenlämpöiseksi. murenna hiiva maioon ja sekoita muna joukkoon. lisää kardemumma, suola ja sokeri. lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. lisää alustamisen loppuvaiheessa rasva. alusta taikinaa kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. anna taikinan kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. erota taikinasta 1/5. kaaviloi isompi osa uunipellin kokoiseksi levyksi. nosta kaaviloitu taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja nosta reunat ylös. voit myös kaaviloida sen leivinpaperin päällä. kaaviloi lopputaikina ja leikkaa ohuet suikaleet ristikoksi taikinan päälle. anna kohota liinan alla. valuta persikoista liemi ja palkoittele ne. sekoita täytteen aineet keskenään. voitele kohonneen taikinalevyn ristikkonauhat ja reunat munalla. pane rahkatäytettä lusikalla taikinalevylle ristikoitten keskelle. paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.