miten olisi lihapullat, perunamuussi ja ruskea kastike...?

 

1449294.jpg

kuva ei ole maailman paras kun kamera on vuodelta nakki ja kirves.

 

lihapullat:

750g jauhelihaa

1 prk kermaviiliä

korppujauhoja

mausteita

kananmuna jos toinenkin

1-2 sipulia

jauhelihaa on reilusti koska tein puolesta hieman tulisemmin maustettuja ja puolesta ihan tavan lihapullia.

Jaa jauheliha puoliksi kahteen eri astiaan. Puolita kermaviili astoihin. Sekoita korppujauho kermaviiliin ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli, muna, mausteet (toiseen reilummin mausteita ja esim. valkosipulia) ja jauheliha korppujauhoihin. Sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele seos lihapulliksi. Paista lihapullat uunissa 200 asteessa 20 minuuttia tai pinnoitetulla pannulla vähässä rasvassa kypsiksi.

perunamuussi:

Kuori ja huuhtele perunat. Keitä runsaassa vedessä. Kaada melkein kaikki keittovesi pois ja lisää joukkoon suolaa, maitoa ja voita. Sekoita tasaiseksi vatkulilla. Lisää sekoituksen aikana tarvittaessa maitoa. Tällä tavalla on aina tullut ihanan samettinen ja maukas muussi.

Kokeile vaihteeksi tehdä erimakuista perunamuussia ja lisää valkosipulijauhetta tai jos olet todellinen valkosipulin ystävä, purista muutama tuore valkosipulinkynsi sekaan.

ruskea kastike:

ruskeaa kastiketta en jaksanut rueta itse tekemään vaan tyydyin valmiskastikkeeseen, johon lorautin kermaa mauksi sekaan.